ПОДАЈ РАКА

Во периодот од 15 до 20 август во Кавадарци се одржа семинар за млади кој беше проследен со низа активности. Учесниците на овој семинар пристигнаа во среда. По пристигнувањето имаше специјална програма со цел младите подобро да се запознаат едни со други. Активностите започнаа во четврток во 9 и 30 се до 12 и 30, кога една група …

„ПОДАЈ РАКА“ за Емил Новески

Во неделата 07.03.2009, учесниците во „ПОДАЈ РАКА“ повторно се собраа и тоа овој пат за да му помогнат на Емил Новески. Од 10ч до 13ч, учесниците во „ПОДАЈ РАКА“ спроведоа една акција со цел да се соберат средсва и да му се помогне на Емил. Тие шетаа по улиците на Кавадарци и сите граѓани кои …

Извештај – ПОДАЈ РАКА

Општо за проектот “ПОДАЈ РАКА!“ Во периодот од 18 до 26 Август во Кавадарци се одржа еден од најголемите христијански хуманитарни проекти во рамките на Христијанската Адвентистичка црква. Настанот под мотото “ПОДАЈ РАКА!“ беше насочен кон борбата против пороците и тоа во прв ред дрогата, алкохолот и пушењето. Целта на целокупниот настан беше да им …