ВИСТИНСКА СРЕЌА ОД МАЛИТЕ НЕШТА

Среќата не е нешто што доаѓа со текот на годините, таа се крие во секој момент што го живееме. Ќе бидеме во состојба од животот да го добиеме она најдоброто само ако сме сособни тоа исто да го извлечеме и од обичните нешта. Колку ќе бидеме среќни или несреќни не зависи само од надворешните околности, …

Бидете благослов некому денеска

“Великодушниот човек ќе успее, оној кој ги освежува другите и самиот ќе биде освежен“. (Мудри изреки 11,25) Дали ви е потребна сила и охрабрување за да издржите во време на неволја? Можеби поминувате низ големо разочарување или некоја тешка ситуација моментално. Ве предизвикувам, не седете сожалувајќи се или да дозволите околностите да ве надвладеат. Една …

Помагајќи си еден на друг

„Човекот не е остров“. Ниту еден успешен човек својот успех не го постигнал наполно сам. Некаде, некогаш и некако, други влегле во нашата животна слика и одиграле животно важна улога. Нашиот живот е толку испреплетен со животите на другите, што никој не може да живее сам за себе. Всушност, се што знаеме сме го прифатиле …