Серија на предавања – Евангелие За Втора Генерација

Во период од 10.01. до 15.01.2011 година во христијанската Адвентистичка Црква во Колешино беше одржана серија на предавања под наслов “Евангелие За Втора Генерација“. Локалниот проповедник Ѓурица Пастоњицки им помогна на посетителите низ неколку случки од Исусовиот живот поткрепени со историски податоци да го засакаат Евангелието според Јован. Предавањата редовно беа посетени од локалните жители, …

АРХЕОЛОШКИ ПРЕДАВАЊА ВО СКОПЈЕ

Во организација на Христијанската адвентистичка црква Влае од Скопје од 14-18 мај 2010 година во Домот на армијата во Скопје под наслов ,,Чудесни откритија во древните земји,, се одржаа Археолошки предавања. Предавач беше професорот Драго Обрадовиќ од Хрватска, стручњак за археологија, меѓународен патник и истражувач на археолошки локалитети и универзитетски професор. Обрадовиќ на многу едноставен …

Извештај – ПОДАЈ РАКА

Општо за проектот “ПОДАЈ РАКА!“ Во периодот од 18 до 26 Август во Кавадарци се одржа еден од најголемите христијански хуманитарни проекти во рамките на Христијанската Адвентистичка црква. Настанот под мотото “ПОДАЈ РАКА!“ беше насочен кон борбата против пороците и тоа во прв ред дрогата, алкохолот и пушењето. Целта на целокупниот настан беше да им …

ПРЕДАВАЊА ВО СКОПЈЕ

Во организација на издавачката куќа “Знаци на Времето“ од Скопје од 11-15 март 2009 година во салата на домот на АРМ во Скопје се одржаа здравствени предавања под наслов “Сkриени тајни во човекот и науката“ во кој учество зеде предавачот Др. Б.М. од Бања Лука (Босна и Херцеговина). Др. Б.М. кој е автор и водител …