Современи прилики

Има многу мудрост во овие искажани зборови: „Уверен сум дека низ овој свет ќе поминам само еднаш. Затоа секое добро што можам да го сторам или секоја љубезност што можам да ја покажам кон секое човечко суштество, треба да ги сторам сега. Тоа не смеам да го одложам или да го заборавам, зошто по овој …