ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ ЗА ЗДРАВА ИСХРАНА

Никогаш не јадете овошје и зеленчук заедно во ист оброк. Овошјето јадете го одвоено, нпр. пола саат пред јадење (ако не станува збор за банана или суво овошје. Во тој случај треба да почекате педесет минути пред да преминете на следниот оброк). Имајте редовни оброци, три оброка дневно (освен кај дијабетичари). Појадокот е обавезен, и …