ВИСТИНСКА СРЕЌА ОД МАЛИТЕ НЕШТА

Среќата не е нешто што доаѓа со текот на годините, таа се крие во секој момент што го живееме. Ќе бидеме во состојба од животот да го добиеме она најдоброто само ако сме сособни тоа исто да го извлечеме и од обичните нешта. Колку ќе бидеме среќни или несреќни не зависи само од надворешните околности, …

Простување

Кога ми е тешко да му простам на некого Господе потсети ме колку пати Ти си ми простил.Амин Туку ако твојот непријател е гладен нахрани го, ако е жеден напои го, зошто ако го правиш тоа ќе натрупаш жар на неговата глава!(Римјаните12:20) Можам да простам, но не можам да заборавам, е само поинаков начин на …

БЕЗНАДЕЖЕН ФУДБАЛСКИ НАТПРЕВАР

Неодамна Војводина од Нови Сад играла против тимот на Црвена ѕвезда од Белград (Тука можете да ставете имиња на своите омилени фудбалски клубови) на стадионот во Белград. Го одведов и мојот син на натпреварот очекувајќи дека добро ќе си поминеме. Ги покажавме картите на влезот, купивме сокови, кикиритки и сендвичи и седнавме на своите места …