ОД КАДЕ ПОТЕКНУВААТ БОЖИЌНИТЕ И ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?

Од година во година божиќните и велинденските празници се повеќе се прославуваат во христијанскиот свет. Дали во Библијата наоѓаме темел за нивното прославување? Скоро на секого му е јасно дека Божиќ нема Божјо потекло, ниту за него наоѓаме извештај во Новиот завет. Светото Писмо ништо не зборува за датумот на Исусовото раѓање. Но, зошто денеска …