Кризата продолжува …

Финансиската криза која денес владее е најтешка после онаа од 1930 година и е поинаква од сите. Автомобилската индустрија има најголеми загуби во денешната светска криза, по стапките на другите автомобилски компании деновиве и германскиот автомобилски произведувач „Опел“- кој е фирма ќерка на американскиот „Џенерал Моторс“ кој меѓу првите побара финансиска инјекција, побара од германската …