ПОДАЈ РАКА

Во периодот од 15 до 20 август во Кавадарци се одржа семинар за млади кој беше проследен со низа активности. Учесниците на овој семинар пристигнаа во среда. По пристигнувањето имаше специјална програма со цел младите подобро да се запознаат едни со други. Активностите започнаа во четврток во 9 и 30 се до 12 и 30, кога една група …

Семинар – Раст на црквите

Семинарот за раст на црквите што се одржа на 09.05.2010 во Кавадарци заврши. Посебен акцент беше ставен на тоа дека методите се менуваат но Вистината останува секогаш иста. На овој семинар беа присутни Пасторите на повеќе месни цркви, старешините и водачите на мисионство.

Семинар за саботна школа

На ден 17.10.2009 во Кавадарци се одржа семинар за саботна школа. Предавач на овој семинар беше пасторот Игор Босниќ од Србија кој воедно е водач за саботна школа во Југоисточната Унија при адвентистичката црква, а исто така збор зема и пасторот Томе Божинов од Кавадарци. На овој семинар гости беа водачите на саботна школа и …

Извештај – ПОДАЈ РАКА

Општо за проектот “ПОДАЈ РАКА!“ Во периодот од 18 до 26 Август во Кавадарци се одржа еден од најголемите христијански хуманитарни проекти во рамките на Христијанската Адвентистичка црква. Настанот под мотото “ПОДАЈ РАКА!“ беше насочен кон борбата против пороците и тоа во прв ред дрогата, алкохолот и пушењето. Целта на целокупниот настан беше да им …

Семинар во Богомила

Семинарот под мотото “ТВОЈОТ ПРИЈАТЕЛ СВЕТИОТ ДУХ“ беше одржан од 18-20 септември 2009 во местото Богомила. Говорникот Галус Ласло посебен акцент стави на потребата од Светиот Дух во ова време. Во подножјето на планината Бабуна сите присутни имаа можност да се релаксираат и да се одморат од динамичниот живот во градовите. Не беше изоставено ниту …

СЕМИНАР ЗА КОЛПОРТЕРИ И МИСИОНСТВО

Во саботата на 24 јануари во организација на одделението за мисионство при македонската мисија во црквата Влае во Скопје, се одржа еднодневен семинар за колпортери и мисионство во присуство на поголем број на верници од Скопје и на другите месни цркви од Македонија. Гости на семинарот беа директорот на издавачката куќа „ Препород„ од Белград, …