КОНЦЕРТ НА ХРИСТИЈАНСКИ ПЕСНИ ВО СКОПЈЕ

Во салата на Христијанската адвентистичка црква Влае во Скопје во сабота на 7 јануари 2012 година се одржа концерт на христијански песни со повеќе учесници, меѓу кои беа и членовите на детското хорче „Капки“ од Скопје. Солист на концертот беше Сузана Томовска, која песните ги придружуваше на гитара, заедно со гостите Бобан Мојсовски и Љупчо …

ЕСЕНСКИ ОКРУЖЕН СОБОР ВО СКОПЈЕ

Во сабота на 23 октомрви 2010 година во црквата Влае во Скопје се одржа овогодишниот есенски окружен собор под мотото ,,ИСПОЛНЕТИ СО СВЕТИОТ ДУХ,,за црквите Вера и Влае и за околните места. Службен гостин на соборот беше брат Михајло Гурев, претседател на М.Мисија кој до пристуните верници, пријатели и гости упати духовни пораки претпладне и …

АРХЕОЛОШКИ ПРЕДАВАЊА ВО СКОПЈЕ

Во организација на Христијанската адвентистичка црква Влае од Скопје од 14-18 мај 2010 година во Домот на армијата во Скопје под наслов ,,Чудесни откритија во древните земји,, се одржаа Археолошки предавања. Предавач беше професорот Драго Обрадовиќ од Хрватска, стручњак за археологија, меѓународен патник и истражувач на археолошки локалитети и универзитетски професор. Обрадовиќ на многу едноставен …

КОНЦЕРТ НА ГРУПАТА ,,АВЕНИС,, ВО СКОПЈЕ

На 20 март 2010 година музичката група “Авенис“ од црквата Петар поп Арсов гостуваа во месната црква Влае во Скопје каде во присуство на поголем број на верници, пријатели и гости изведоа осум песни во прослава на Господа. Имено групата “АВЕНИС“ на латински “Авену“ што во наш превод значи “Татко наш“ е млада тинеџерска група …

КОНЦЕРТ НА ДУХОВНА МУЗИКА ВО СКОПЈЕ

Во организација на младинското одделение при ХАЦ Скопје во црквата Влае се одржа концерт на духовна музика во кој учествува групата “Маран-ата“ од Шуто Оризари. Пред поголем број на присутни верници и пријатели беа изведени шеснаесет музички точки во прослава на Господа. Имено групата “Маран-ата“ е основана 2005 година во која членуваат девет души и …

БЛАГОСЛОВЕН ВИКЕНД ВО СКОПЈЕ

Верниците од месните цркви “Вера“ и “Влае“ од Скопје заедно со гостите и пријателите имаа благословен викен собрани сите заедно во преполнетата сала на Христијанската адвентистичка црква во Влае. Имено во сабота на 28.11.2009 година месната црква ,,Влае,, беше посетена од претседателот на ЈИЕУ од Белград Ѓорѓи Трајковски заедно со неговата сопруга Марија. Гостинот од …

Вести од Скопје

Скопјани и Бистрански Новаки – големи пријатели Дваесет и пет верници и неколку деца од црквата Влае и Вера од Скопје поминаа прекрасен продолжен викенд од 4-8 септември 2009 година во местото Бистрански Новаки (Бистра), во Република Хрватска, дваесетина километри оддалечено од Загреб, кај своите браќа и сестри во Христа. При оваа посета тие запознаа …

ИЗВЕШТАЈ ОД СКОПЈЕ

На 23 и 24 мај 2009 година месната црква Влае беше домаќин на гостите од Хрватска, Србија и Бугарија кои ја посетија нашата црква и кој учествуваа на интернационалниот турнир во мал фудбал во организација на спортското рекреативно друштво ,,Гофер,, од Скопје. Гостите пристигнаа уште во петок, во поладневните часови и беа сместени кај нивните …

ДОБРИ ВЕСТИ ОД ОКРУГОТ СКОПЈЕ

Верниците од Скопје во сабота на 28 март 2009 година собрани од целиот округ имаа можност да го обноват својот завет со Господа и да заеднички учествуваат на обредот Вечера Господова. За време на вториот дел родителите Ристе и Весна Велкови од Скопје го донесоа својот новороден син Ренато (што во превод значи повторно роден, …

ПРЕДАВАЊА ВО СКОПЈЕ

Во организација на издавачката куќа “Знаци на Времето“ од Скопје од 11-15 март 2009 година во салата на домот на АРМ во Скопје се одржаа здравствени предавања под наслов “Сkриени тајни во човекот и науката“ во кој учество зеде предавачот Др. Б.М. од Бања Лука (Босна и Херцеговина). Др. Б.М. кој е автор и водител …