ЈА ПОВТОРУВАМЕ ЛИ ИСТАТА ГРЕШКА НА САМСОН?

Четириесет години Филистејците го мачеле и го угнетувале Израилскиот народ. Израел очајувал! Како да се ослободат од овие Филистејци? Но, тие заборавиле! Го заборавиле живиот Бог кој може да им помогне. Маное и неговата жена живееле во мало гратче, Цора, близу до Фелистејците, близу до непријателите. Сепак му биле верни на Бога. Еден ден некој …