РАЦЕ НА МОЛИТВА

Во XV век во едно мало село во близина на Нирнберг, живееше семејство со осумнаесет деца. Со цел да заработи единствено за храна за оваа семејство, таткото и воедно главата на домаќинството, златар по професија, работел речиси 18 часа на ден во својата работилница. И покрај навидум безизлезната ситуација двајца од неговите синови имаа сон. …

Секогаш имај Надеж

Џени Хериксон во осумнаесеттата година од својот живот била прогласена за најдобар атлетичар во својата школа. Меѓутоа една недела драстично се се променило. Џени и нејзината сестра во недела отишле на плажа. Тие решиле да скокаат во езерото од некоја висока карпа. Џени скокнала прва но не приметила дека водата е плитка. Во обидот да …