МИКРОСКОПСКО РЕМЕК ДЕЛО

Едно од најубавите чуда кои Бог ни ги дал во прородата се снегулките кои ги има во најразновидна форма. Во минатото некои научници ги проучувале снежните кристали но модерните научници ја имаат предноста во софистицирани лаборатории подобро да ги разгледаат. Тие ги зголемуваат и со висока резолуција ги забележуваат и најситните делови. Како и да …