Окружен собор во Кавадарци 2010

На ден 30.10.2010 во Кавадарци беше одржан Окружниот есенски собор со мото “ИСПОЛНЕТИ СО СВЕТИОТ ДУХ“ Салата беше преполна според онаа што и очекувавме . На овој собор имаше и крштевање каде што две наши добри пријателки посведочија пред сите нас за нивната одлука за целосно следење на Христа. Гости на овој собор беа Драган …

ЕСЕНСКИ ОКРУЖЕН СОБОР ВО СКОПЈЕ

Во сабота на 23 октомрви 2010 година во црквата Влае во Скопје се одржа овогодишниот есенски окружен собор под мотото ,,ИСПОЛНЕТИ СО СВЕТИОТ ДУХ,,за црквите Вера и Влае и за околните места. Службен гостин на соборот беше брат Михајло Гурев, претседател на М.Мисија кој до пристуните верници, пријатели и гости упати духовни пораки претпладне и …

Окружен Собор во Колешино

Во малото село кое е сместено во источниот дел на Македонија, кое е познато по тоа што најмногу верски деноминации има и по еднаш годишниот планинарски марш кој се организира, Колешино, на 09.10.2010 година е одржан Окружен Собор на Струмичкиот округ. Гости на овој собор беа брата Галус Ласло и Михајло Гурев. На овој собор …

ЕСЕНСКИ СОБОР 2009

Соборот под мотото “Биди упорен во верата“ се одржа на ден 31.10.2009 година во Битола. Учество на овој собор земаа доста верници и проповедници на Христијанската адвентистичка црква. Главната порака на овој собор ја имаа гостите од Србија Драган Грујичиќ и Чањи Ласло. Соборот беше пропратен со песни на славење, молитви и поуки кои не …