СТАРОСТА НА ЗЕМЈАТА

Според теоријата на еволуција, Земјата е стара околу 4,5 милијарди години а според Библијата околу 6.000 години. Теоријата на еволуција ни зборува за неверојатни случки од минатото како што е; настанокот на живот од нежива материја ,претварање на рибите во организми кои се движат, претварање на мајмуни во луѓе и други измислици. И самите еволуционисти …

Младите и старите

Она што го мисли постарата генерација за помладата не се изменило многу во текот на изминатите векови. Се чини дека така би можело да се просуди според забелешката што е запишана во една од најстарите книги на светот, во книгата „учењето на Птахотеп“.- „Во овие страшни времиња, младите заборавиле на своето достоинство и на чесното …

Како старее нашето тело?

Мозок Над 20 та година почнуваат да изумираат милијарди неврони, со што слабеат помнењето и другите функции на мозокот Бели дробови Капацитетот на белите дробови се намалува над 20 та година и доаѓа до застој на здив по издишувањето. Срце Над 40 та година крвните садови ја губат својата еластичност,протокот на крв се забавува, особено …