Активирајте ја верата наместо стравот

Ние имаме многу можности да се грижиме секој ден и да живееме во страв, од финансиски грижи до грижи за здравјето на нашата фамилија и деца, списокот може да оди до бесконечно! Но дали знаете дека верата и стравот имаат нешто заедничко? И двете не тераат да веруваме дека нешто ќе се случи што ние …

Соочување и повлекување при проблеми

Повлекувањето пред проблемите често изгледа како најдобар начин за нивно решение. Некои тоа го прават свртувајќи се кон пиење. Луѓето почнале да ја применуваат оваа метода на решавање на тешкотиите откако откриле дека слаткиот сок може да ферментира. Привременото чувство на среќа што го предизвикува алкохолот на луѓето им пружа краткотрајно уверување дека побегнале од …

И ЌЕ ИМА ЗНАЦИ…

И ќе има знаци….“И ќе има знаци на сонцето, на месечината и на ѕвездите; а на земјата народите ќе бидат опфатени од страв и збунетост од бучењето и од морските бранови; луѓето ќе умираат од страв, од исчекувањето на она што ќе го снајде светот, зашто небесните сили ќе се затресат. И тогаш ќе го …