ТАТКО НАШ

Нашиот Господ Исус два пати ја изговорил молитвата Татко наш. Првиот пат во присуство на мноштво во својата проповед на гората и вторпат неколку месеци покасно во присуство на своите ученици. Учениците го посматрале Исуса кога се молел. Знаеле дека Тој често поминува долги часови во заедница со својот Татко. На крајот сфатиле дека постои …