Запрете навреме!

Рим. 13,10. „Љубовта не му прави зло на ближниот.“ НЕОДАМНА прочитав една налепница на браникот од автомобилот кој поминуваше пред мене: „ЗАПРЕТЕ НАВРАМЕ!“ Тоа ме потсети на проповедта што скоро ја слушнав во црква. Беше спомнато дека Библијата го забранува озборувањето и клеветењето со кои ги повредуваме луѓето кои живеат околу нас. Не смееме, ни …