Трпение

Господи да бидам трпелив не е лесно. Јас имам мој дневен ред на нештата што треба да се направат – и јас сум фрустриран и јадосан кога нешто нема да се направи. Сепак трпението ќе дојде кај мене кога искрено ќе ти се предадам Тебе – затоа еве сум Боже. направи што сакаш со мојот …

Небесна самопослуга

Веќе долго бев на патот на животот. Еден ден здогледав знак со натпис: „Небесна самопослуга“ Кога се приближив, вратата ширум се отвори и веќе бев внатре. Видов многу Ангели. Стоеја насекаде. Еден ми ја додаде корпата и ми рече: „Дете мое, внимателно купувај. Се што му треба на човекот се наоѓа во оваа самопослуга. Ако …