Божјата корекција

Понекогаш Боже, христијаните те прават сериозен, контролор на радоста, и чекаш да не удриш по глава ако ги поминеме границите. Исусе те молам потсети ме дека си по ликот божји и дека се ова е лага. Ти благодарам што си родител полн со љубов кој секогаш го посакува најдоброто за мене дури и кога велиш …