Утеха

Ти благодарам Исусе што Твојот Дух ми носи голема утеха во моето срце. Кога сум тажна или исплашена потсети ме дека се што треба да направам е да Ти се предадам Тебе и Твојата љубов ќе се завитка околу мене како топло и удобно ќебе. Амин Господ ми е засолниште и тврдина секогаш проверен помошник …

Пред нас се посветли денови

Дали вашите мисли се потполно окупирани со непријатните искуства кои ја оневозможуваат вашата далековидност? Понекогаш не можеме да видиме преку сегашната тага, преку неодамнешен успех и тешкото разочарување. Меѓутоа, вреди да се размисли за тоа како по една седмица или по еден месец се ни изгледа сосем поинаку. Подоцна можеме да откриеме дека и во …