ЗАМИСЛИ СЕ НАД СВОИТЕ БЛАГОСЛОВИ

Кога популацијата на целата земја би се намалила на ниво на едно село со 100 жители, но да се сочува односот на сите човечки разлики, како би изгледало тоа село? Всушност тоа бил предметот на истражување на господинот Фил Хартер, лекар во Стенфордската универзитетска болница. Ова се резултатите на неговото истражување: Во селото би живееле: …

Библијата учи дека 10 Заповеди не се укинати

Многу важни факти и цитати: Блажени се оние, што ги исполнуваат заповедите Негови, за да бидат достојни за дрвото на животот и да влезат во градот низ портите (Отк. 22,14). Тука е трпението на светите; тука се оние што ги пазат заповедите Божји и верата во Исуса (Отк.14,12). И се разлути змевот на жената и …

СТО ФАКТИ ЗА САБОТАТА

1. По шест дена работа во седмицата на создавањето на Земјата, Бог си починал во седмиот ден (1Мој.2,1-3) 2.Оваа вистина го потврдила тој ден како Божји ден за одмор, или сабота. Името сабота значи ден за одмор. Денот во кој се родило бебето подоцна станува негов роденден. Така и седмиот ден, денот во кој бог …