КЛОВН ОД ЦИРКУСОТ

Филозофот Серен Кјеркегор еднаш раскажал една приказна за циркусот кој бил зафатен од пожар. Огнените пламени од циркусот се ширеле на кај околните полиња и набргу земале замав во правец на блиското село. Убеден дека селото ќе биде уништено, а заедно со него и луѓето спалени ако не бидат предупредени, уметничкиот директор на циркусот запрашал …