КАКО ДА ГО ИЗБЕГНЕТЕ СТРЕСОТ

Живееме во време кога секојдневните активности и случувања ни задаваат големи стресови. Меѓутоа, без оглед на сериозноста на ситуацијата, треба да ја зачуваме својата присебност, а позитивното гледање на работите и оптимизмот да ги ставиме во преден план. Навиките во исхраната се многу важни, особено кога станува збор за стресот. На организмот, кој се наоѓа …

ЛЕКОВИТИ ЧАЕВИ

Лековитите билки се богатство кое ни го дал Бог. Познато е дека на нашето поднебје растат 300 до 400 видови драгоцени билки. За жал, со децении моќта која што и ја дал Бог на природната медицина неоправдано е запоставувана. Чаевите можат да ја подобрат вкупната состојба на организмот и да го спречат настанувањето на многу …