ПРОГОНСТВО НА БИБЛИЈАТА И НЕЈЗИНИТЕ ЧИТАТЕЛИ

Во историјата на човештвото не се памети повеќе прогонувана и уништувана книга од Библијата. Но сепак таа останува најпреведуваната и најчитаната книга на светот. Вистинитата сторија на еден брачен пар Тимотеј и Маура кои биле само неколку кратки недели во брак. Кажи му Тимотеј, те молам! Викала Маура, проколнувајќи го својот маж. Кажи му каде …