ЛАЖНИ ,,ЗДРАВИ,, ПРОДУКТИ

Сите знаеме дека здравата и избаласирана исхрана нуди здрава линија, помага во превенција од разни болести, таа ни овозможува да изгледаме и да се чуствуваме се подобро ( и помладо)… – списокот е долг. Ако се потрудиме и ја исфрлиме сета онаа лоша и нездрава храна и на менито ставиме здрави продукти, сигурно под етикетата …

МЛЕКО И ШЕЌЕР

Обично во нашата исхрана употребуваме премногу шеќер. Колачи, слатки, пудинзи, џемови сите овие работи се причинители на слабо варење на храната. Најмногу се штетни оние колачи кои главни состојки се млеко јајца и шеќер. Премногу употребување на млеко со шеќер треба да се избегнува.

Корисноста на медот

Дали знаете каков извор на храна е медот, кој Бог му го нуди на луѓето преку пчелите? Медот се состои од шеќер, глукоза и фруктоза, и минерали како магнезиум, калиум, калциум, натриум-хлорид, сулфур, железо и фосфати. Исто така содржи и витамин Б1, Б2, Ц, Б6, Б5 и Б3, а концентрацијата од сето наведено зависи од …