ИЗВЕШТАЈ ЗА ЈУБИЛЕЈОТ ОДРЖАН ВО ШУТО ОРИЗАРИ

13. Ноември 2010 година ќе остане посебно запаметен за сите нас во Шуто Оризари. Имено, пред 10 години, поточно на 11. Ноември 2000 година беше посветен молитвениот дом во Шуто Оризари. По повод тој настан ние во Шуто Оризари на еден посебен начин го одбележавме овој јубилеј. Наша желба и цел беше на посебен начин …