Што ли не очекува во 2009 година?

Еве веќе неколку дена зачекоривме во 2009 година. Еуфоријата која владееше во среда вечерта помина. Си посакавме едни на други здравје, среќа, љубов, радост, пари и уште многу други желби. За некои 2008 година ќе ја паметат како година со многу успеси и среќа, но за други луѓе таа беше година на многу неизвесности: војни, …